čtvrtek 28. září 2023

Kuře se zelenou petrželí

1 kuře
5 dkg másla
špetka pepře
sůl
špetka mouky
1 lžíce sekané zelené petržele
1 lžička citrónové šťávy. 
Rozčtvrcené kuře opékáme zvolna na másle, až zežloutne. Pak je posolíme, opepříme, zalijeme troškou vařící vody a dusíme. Měkké vyndáme na mísu. Šťávu zahustíme špetkou mouky a po povaření přidáme plnou lžíci jemně usekané zelené petržele a lžičku citrónové šťávy. Šťávu nalijeme na kuře. Přílohy: rýže nebo smažené brambory.

1 komentář:

Děkuji za návštěvu na mém blogu. Budu moc ráda, když necháte vzkaz.

Pečené vepřové maso se zelím v remosce

  700 g vepřové plece sůl Marináda 1/4 lžičky mletého pepře 1/2 lžičky mletého tymiánu 1/4 lžičky mletého bobkového listu špetka mlet...